Gjesteinnlegg skrevet av Cuong Do Dai.
Uansett om du har en liten veldedig organisasjon eller skal lansere din egen blogg, vil behovet for en nettside melde seg. Dermed kan det være en rekke attraktive grunner til å lære seg det å lage en nettside. Det er nemlig ingen tvil om at behovet for nettsider stadig blir større, og alle virksomheter vil i en eller annen grad ha behov for en nettside. I tillegg til dette finnes det en rekke gode muligheter for å tjene noen kroner underveis.
Når det er sagt, så vil det være viktig med de riktige verktøyene og grunnleggende kunnskaper om hvordan webdesign fungerer. Heldigvis finnes det utallige guider og veiledning på nettopp dette, så det å lage nettsider vil de fleste kunne lære seg.
Les videre om du ønsker å høre fem gode grunner til hvorfor du bør lære å lage nettsider, samt hva dette kan bringe med seg.
1. Du kan tjene penger fra hvor som helst
En fordel med gode nettsider er at du kan tjene penger på dem. Webdesign er en jobb som er mulig å gjøre fra hvor som helst i verden, noe som igjen betyr at du fritt kan reise mens du jobber. På toppen av dette kan du finne fleksible arbeidsoppgaver, så her finnes det utallige muligheter.
Bedrifter og privatpersoner som ønsker å få laget en nettside vil ofte benytte seg av frilansere, noe som gir gode muligheter for remote work. Dette betyr også at du lettere kan finne nye klienter, da man enkelt kan bruke plattformer til å finne oppdrag fra hele verden.
2. Du kan få ny jobb raskt
Det finnes en rekke trender i markedet, men behovet for nettsider er ikke noe som raskt vil fordufte – med tanke på den store etterspørselen etter programmerere. Dette betyr at man lett vil finne nye klienter som har behov for kunnskapen din, en fordel som kommer godt med i jakten på nye jobber.
Mange som ønsker seg den beste kunnskapen er også villig til å vente til man har ledig kapasitet, så her kan man bygge seg opp en backlog med fremtidig arbeid. Sikre deg nye prosjekter før de eksisterende er over, så slipper du oppleve dødtid underveis.
3. Du har en god plattform for å teste nye idéer
Design av nettsider er uten tvil et kreativt utløp, så her kan du få rom til å eksperimentere med idéene dine. Mange aktive designere har en eller to testsider de kan bruke som eksempler, men også som gir muligheten til å teste nye idéer uten å måtte iverksette disse på aktive nettsider.
Mange leverandører av webhotell vil også la deg ha såkalte ‘dummy’ sites på nett, noe som kan fungere som en sandkasse for nye tanker og design.
4. Du blir populær blant venner og kjente
Det er mange årsaker til at man trenger en nettside, men ikke alle har muligheten til å hyre inn en profesjonell designer. Du løper dermed risikoen av å bli ekstra populær i vennekretsen dersom du kan bidra med ny nettside til fotballaget eller skoleorkesteret.
Slike nettsider blir kanskje ikke så inntektsbringende for deg som designer, men de kan ofte være nyttige som del av en portefølje eller CV. Derfor kan det ofte være lurt å legge inn en god innsats og bruke dette til å promotere arbeidet ditt. En footer med ‘designet av’ kan også være en nyttig kilde til potensielle kunder.
5. Spare penger på fremtidige prosjekter
De aller fleste nye prosjekter vil ha behov for en nettside, og dette er ofte en utgift de fleste må akseptere. Kan du derimot gjøre denne jobben selv, så kan prosjektet bruke penger på andre ting og kanskje gjennomføres raskere.
Start med det letteste
Ren koding av nettsider kan gjerne være teknisk komplisert, men du kan lage profesjonelle nettsider helt uten dette. Derfor anbefaler man ofte at du starter med enkle WordPress og nettsidebyggere, for deretter å ‘oppgradere’ til mer avanserte plattformer etterhvert som du tilegner deg nye kunnskaper på området.
Oppsummering
Det finnes en rekke gode argumenter for hvorfor man bør kunne lage en nettside, og i denne artikkelen har vi sett på noen av dem. Når det er sagt, så vil dette gjerne være kunnskaper man kan tilegne seg over tid. Du kan derfor starte med enkle nettsider som en side hustle og deretter utvikle dette til en mer inntektsmessig ferdighet.
Webdesign er en ferdighet som alltid er høyt etterspurt internasjonalt, så kunnskapen kan raskt utgjøre et godt grunnlag for deg som vil prøve lykken som frilanser eller tilegne deg en remote working kontrakt med et internasjonalt selskap. Uansett hva du har som ønske for å lære deg nettdesign, vil det uten tvil være en spennende, og inntektsmessig gunstig investering å lære seg webdesign.
Dessuten, har man en gammel, utrangert PC liggende, så trenger man ikke engang et webhotell. Ørlite kunnskap om hvordan man port forwarder port 80 og/eller 443 på routeren, så kan man fint sette opp sin egen webserver hjemme. Ørlite mer kunnskap om hvordan man skaffer seg et domene og kobler det til den eksterne IP-adressen til routeren, så kan man oppgi et ordentlig navn og ikke bare en IP-adresse til venner, kjente og eventuelle kunder/mulige arbeidsgivere. Og så er man helt og holdent sin egen sjef mht. hvordan nettstedet skal funksjonere, hva slags webserver man vil bruke og hva man ellers vil ha gående av programvare og tjenester, full tilgang til filsystem og null stress med pålogging og rettigheter.
Så skal det jo sies at skal man ha SSL, som vel er blitt nesten obligatorisk med tiden, så må man sette seg litt inn i dette med sertifikater. Men selv det må vel sies å være overkommelig.
“Punkt 4. Du blir populær blant venner og kjente”
Dette punktet er like mye en velsignelse, som det er en forbannelse 😀 Merker ekstra påkjenning på denne fra slektstreff og familiesamlinger, da man automatisk blir “IT-eksperten” som må løpe rundt og hjelpe alle i huset haha
Hahah, helt enig! “Du, jeg skulle hatt en sånn nettside…”