Eplekake er nok min favorittkake, og nå er det en perfekt tid på året å bake nettopp denne kaken! Ikke bare fordi det er godt å kose seg med en lun og varm kake nå som kulden sakte trekker inn i hjemmet, men også fordi de deilige, norske eplene er ute i butikkene nå! Det er så god smak i dem, og de beholder den gode syrligheten etter baketiden.
Ingredienser
✧ 200g smør
✧ 200g sukker
✧ 4 egg
✧ 170g hvetemel
✧ 1ts bakepulver
✧ 4 epler
✧ 3ss brunt sukker
✧ 3ss hvitt sukker (eller så mye at du blir flau + litt til)
✧ Kanel (mye kanel)
1. Skrell eplene og kutt dem opp i tynne skiver. Pass på å ikke få med kjernehuset. Dekk eplene med plast, slik at de ikke blir brune mens du lager kakerøra.
2. Pisk romtemperert smør og sukker sammen med kjøkkenmaskin eller håndmikser, så det blir lyst og luftig. Dersom du ikke har håndmikser, så syns jeg veldig synd på deg, da får du bruke rå muskelkraft. Selv om det ikke er helt luftig og lyst, så blir det god kake, slapp av!
3. Tilsett eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hver gang.
4. Sikt inn mel og bakepulver. Vend det inn, og ikke rør altfor mye etterpå. Da går lufta ut av røra.
5. Smør en form på 24 diameter, og hell røra over i denne.
6. Stikk eplebåtene ned i kaka, tett i tett. Strø kanel og sukker over, så mye som du ønsker!
7. Stek kaken på 180 grader midt i ovnen i ca. 50 minutter.
God helg!
Ser ut som en veldig god eplekake, og så enkel oppskrift 🙂 Det er ikke så lenge siden jeg bakte eplekake,men etter å ha sett disse bildene tror jeg jammen med at jeg må bake det igjen, hehe 🙂
Høst og eplekake er både godt og koselig :)) Ser veldig god ut den her <3
så godt på denne tiden av året! 😀 den så skikkelig saftig og god ut 🙂
Men jag dör lite så gott!
Mina Kanchan: Det anbefales 😀
annebe: Den er dødsgod 😀
Maiken Johnsen: Ja, den ble veldig god 😀 Gode tilbakemeldinger fra kollegaer i hvertfall 😀
Celine: Den er kjempegod!
Den ser nydelig ut! 😀
Therese Bråthen: Den er såå god!