Verdensdagen for Downs Syndrom

To forskjellige sokker

I dag er det verdensdagen for Downs Syndrom, en utrolig viktig påminnelse om at vi alle kan bidra til å gjøre det enklere for en person med funksjonsnedsettelse å leve i samfunnet.

Vi i tech-bransjen har et viktig ansvar. Ikke bare kan vi lage produkter som direkte bidrar til et enklere liv, som mindre diskriminerende helsesystemer, enkle kommunikasjonsplattformer, gode opplæringsplattformer for likeverdig opplæring og generelt teknologi for å få et enklere liv.

Vi kan også ha fokus på de små tingene, og kontinuerlig jobbe for å lage mindre diskriminerende teknologi. I altfor mange år fikk vi lage systemer som gjør det vanskeligere for store deler av befolkningen å bruke dem. Det skaper et stort skille.

Så mange som 20% av befolkningen har til enhver tid en eller annen form for funksjonsnedsettelse, men uansett hvor høyt eller lavt dette tallet hadde vært burde ikke det spille noen rolle for ønsket etter å lage løsninger som ikke diskriminerer.

WCAG har gjort det enkelt for oss ved å sette gode standarder, og UU-tilsynet sørger for at de overholdes. Men ønsket etter å lage universelt utformede løsninger burde ikke komme av frykt for kjeft, men av ønske etter å ikke diskriminere.

Du finner utrolig gode ressurser på uutilsynet.no for tilrettelegging av teknologi, og ved å lese deg opp der, og også følge opp det du lærer, kan du bruke verdensdagen for Downs Syndrom til noe viktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top