Ingredienser
3 stk romtempererte eggehviter
112 g sukker
112 g melis
Rød og blå konditorfarge
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 100grader.
- Skill eggehvite fra eggeplummen. Fordel de tre eggehvitene i tre forskjellige boller. Pass på at det ikke er noen fettrester i bollene.
- Fordel også sukkeret og melisen i kopper eller skåler. Det skal være 37g sukker i tre kopper og 37g melis i tre andre kopper.
- Begynn å piske den ene eggehviten med 2 spiseskjeer av sukkeret fra en valgt kopp. Start på lav hastighet til det begynner å skumme og få stive topper. Da tilsetter du litt og litt sukker til du får en blank og fin røre.
- Tilsett melisen og pisk videre på lav hastighet til du ikke kjenner noen sukkerkorn.
- Hell marengsen i en sprøytepose og press ut små knapper på et stekebrett med bakepapir.
- Gjenta den samme prosessen, én gang med blå konditorfarge og én gang med rød.
- Stek pikekyssene i ca. 1 time.
Disse pikekyssene er det meningen at skal være seige inni og tørre utenpå. Hvis du ønsker helt tørre ville jeg droppet melisen og latt de steke litt lenger.
Skikkelig flott. Det var 17. mai-snopen sin det 🙂
Jaa, koselig med litt godis til nasjonaldagen!